Fionan glaukooma

Moikka!

Olin aikaisemmin kirjoittanut postauksen Fionan silmä ongelmista ja nyt kaikki on ratkaistu!
Fionalla siis alkoi 2016 syksyllä vasen silmä harmaantua. Luulimme että se sokeutuisi, muttei siitä ollutkaan kyse. Epäiltiin paljon kaikkea mahdollista, jopa aivokasvainta. Kallo kuvattiin, eikä kasvainta löytynyt mutta silmän takani oli jotakin töhnää. Soluista kertynyt kasa?
No kyllä se sitten oli silmänpainetauti. Silmä kasvoi, pieneni, työntyi ulos, punotti ja meni harmaaksi. Meni 2017 kevääseen saakka, kunnes Fionalle annettiin tipat. Se käytti loppupeleissä kolmea eri silmätippaa ja tippoja laitettiin yhteensä kuusi päivässä. Tipat olivat Xalatan, Cosopt ja Voltaren.
Fiona käytti silmätippoja muutamia kuukausia ja todettiin ettei ne toimi riittävästi. Lppupeleissä päätös osui silmänpoistoon. Äiti ei ollut ollenkaan valmis sellaiseen, mutta sain vakuutettua että se on parhaaksi koiralle, eikä me voida antaa sen elää kivuissa ja kyllä koira silmättömänäkin pärjäisi. Emme kumminkaan ollut häntä lopettamassa.
En muista tarkkaa päivää mutta 2017 alkupuolella Fiona vietiin aamupäivällä lääkäriin ja leikkaus kesti noin 5h ja sitten haimme Fionan kotiin. Näytti se kyllä reppanalta ja itkikin. Voi kyllä sanoa että olen ylpeä tästä koirasta. Ei raapinut milloinkaan haavaa ja tottui todella nopeasti. Muutaman kerran törmännyt johonkin tuolin jalkaan tai luuta ottaessa se olikin kauempana mitä luuli, eli hahmotus etäisyydestä harjoitteli uudestaan. Tietenkin Fona kääntää enemmän päätä vasemmalle kun silmää ei ole, jotta näkisi. On kyllä niin hyvin tottunut elämään yhden silmän kanssa ja nyt tietää ettei sillä ole kipuja.
Fiona käy vielä joskus lääkärissä ja seurataan ettei oikean silmän paineet nouse. Tähän menessä ei ole siitä ollenkaan huolta, mutta toivomme parasta ettei paineet tule toiseenkin silmään. Tässä on kuvia leikkauksen jälkeen ja siitä nykypäivään <3

Tässä ennen leikkausta, vasen silmä oli
 isompi ja harmaansininen

Tässä on kuva leikkauksen jälkeen
Saatiin ottaa laastari pois








Yleensä koiralle silmänpoiston jälkeen ei jää kuoppaa, mutta Fionalla otettiin
se neste pois silmän takaata, joten siihen jää pysyvä kuoppa, mutta
karva on kasvanut takaisin :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liskot

Mericoons Cattery Othello Warrior Dragon Dexter