Liskot

Hedio!

Tämän postauksen päätähtenä ovat kolme liskoani Pepe, Mynthon ja Penny.
Koko liskojutun alku sai siitä kun olin TET jaksolla eläinkaupassa. Siellä oli yksi gekko-lisko ja siitä sitten innostuin liskoista. Halusimme kuitenkin päiväliskoja joten valinnaksi osui Karoliinan Anolis liskot. Ensimmäinen liskomme oli Pepe eli Pepsi. Melkein heti perään tuli toinen liskomme Mynthon. Nimet keksin siitä, kun molemmat ovat poikia niin ne tappelevat ja kun pepsin ja mythonin sekoittaa tulee "räjähdys". Aluksi kaikki meni hyvin ja pojat olivat kuin parhaat kaverukset. Ne nukkuivatkin sylikkäin. Mutta myöhemmin ne alkoivat tappelemaan ja jahtaamaan toisiaan. Pari naarmuakin löytyi liskoista ja siitä ei meinannut tulla mitään. Nykyään ne eivät tappele ja seurakseen saivat pari kuukautta sitten tyttöliskon Pennyn. Kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään.

Nämä Anolis liskot vaihtavat väriä mielialan ja lämpötilansa mukaan. Keltaista, ruskeaa tumman ja vaalean sävyissä, vihreää, lilan ruskeaa... Vaalean ruskea ja kellanvihreä ovat neutraaleja värejä. Vihreä iloinen ja tumman ruskea/lilan ruskea hyvin stressaantunut. Ne syövät vain eläviä hyönteisiä, kuten jauhomatoja, lokusteja, sirkkoja, torakoita, koiperhosen toukkia.. ja juovat vain liikkuvaa vettä eli iltaisin suihkutamme terraarion kasvien lehdille vettä ja liskot juovat niistä pisaroita. Näitä kaikkia hyönteisiä mitä äsken mainitsin, olemme hoitaneet ja jonkin verran kasvattaneet. Tällä hetkellä kuitenkin kasvatamme vain jauhomatoja/jauhopukkeja ne ovat siis myöskin myynnissä.

Jos haluat lisää tietoa näiden hyönteisten kasvattamisesta, liskojen hoidosta tai minun liskojen elämästä, kerro toki nin kerron (:

Mython ja pepe

Mython päällä
Pepe alla

Penny

Pepe

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fionan glaukooma

Mericoons Cattery Othello Warrior Dragon Dexter