Pepi

Moikka!

Tämän postauksen päätähtenä on syrkkini Pepi.
Pepi tuli meille 9.9.2016 joten on aika uusi perheenjäsen jonka takia kerrottavaa on hitusen vähemmän.
Äitini löysi facebookista ilmoituksen, jossa jonkun ihmisen syyrialainen hamsteri oli saanut poikasia. Hän laittoi sen linkin minulle ja menin katsomaan pieniä poikasia. Sanoin äidille niiden olevan ihania ja sitten aloin miettimään mitä jos hankkisinkin itselleni tuollaisen hamsterin. keskustelin asiasta äidin kanssa ja lopputulos oli se että laitoin hamsteripoikasien omistajalle viestiä että olen kiinnostunut yhdestä. Tälle hamsterille on monta nimitystä, esim. syyrialainen hamsteri ja kultahamsteri. Yleinen kutsumanimi on kuitenkin syrkki. Ja halusin ruoste, keltainen tms toffeen ruskean värisen syrkin ja sellaisen myös sain. Kävimme katsomassa tulevaa hamsteriani viikko ennen uuteen kotiin muuttoa ja siellä tein lopullisen valintani. Minulle tuli ruosteen värinen tyttösyrkki.

Aloimme etsiä sille sopivaa terraariota ja muita tavaroita ja ne olivatki melkein heti valmiina odottamassa uutta tulokasta. Kävimme 9.9.16 hakemassa yhden ABC:n parkkipaikalta tämän tyttösen ja veimme kotiin. Hän sai kaksi päivää olla rauhassa uudessa asunossa ja sitten alkoi käsittely.

Kaikkien muiden eläimien nimet olivat valmiina ennen tuloa tai keksittiin saman päivänä kun asukas tuli, mutta tämän tytön nimen keksiminen vei viikkoja. Nimen keksiminen aloitettiin viikko tai kaksi ennen hamsterin tuloa ja sen tulon jälkeen meni vielä noin viikko että nimi keksittiin. Lopullinen päätös oli kuitenkin Pepi.

Pepi on vilkas syrkki joka on neljä kertaa karannut terraariostaan. Ekalla kerralla Pepi oli tippunut hyllyn päältä missä terraario on, (sen jälkeen kun oli kaivanut yhdestä kukastani mullat pois ja juuret esille) lattialle ja ollut koko yön lattiallani seikkalimessa. Aamulla huomasin että jokin oli pielessä ja pienin etsinnän jälkeen Pepi löytyi ja pääsi takaisin kotiin. Seuraavalla ja kolmanella kerralla Pepi meni vain hyllykön päällä olevalle juoksupyörälle (terraarion ulkopuolella) juoksemaan. Nyt terrarion päällä on pienemmän terraarion lasikansa poikittain, pahvia missä on happireijät noiinkuin lasissakin ja pahvin päällä viellä häkkikansi. Ei ainakaan pääse pois eikä voi roikkua häkkikanessa ja jyrsiä kaltereita niinkuin teki ennen yöllä.

Tällä hetkellä (14.10.) Pepi on 2kk 10pvä vanha ja sen turkki on alkanut kasvamaan ja pitkiä hapsuja on jo vähän siellä sun täällä. Pepi tykkää kiipeillä olkapäällä ja touhuta kanssani kaikkea, muttei hirveästi välitä olla aitauksessa lattialla. Omistajan kanssa touhuilu on parasat! Pepi on ihana pitkäkarvainen syyrialainen hamsterini <3



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fionan glaukooma

Liskot

Mericoons Cattery Othello Warrior Dragon Dexter