Onnettomuus

Moikka!

Tä tapahtui 16.12.2016 iltapäivälenkillä. Äitini lähti tavalliseen tapaan viemään koiria iltapäivälenkille puistoon, kun minä jäin olohuoneeseen sohvalle. Jonkin ajan kuluttua äitini tuli takaisin ja huusi apuani. Menin eteiseen ja Fancy oli äidin sylissä selällään ja äiti riensi keittiöön lavuaarille. Päästim muut koirat flekseistä ja menin auttamaan. Fansun tassu oli aivan veressä ja takatassusta lerpotti palanen. Äitini putsasi sitä ja sanoi että nyt lähdetään Turun eläinsairaalaan. Hän ensin soitti sinne ja sitten aloimme lähtemään. Kysyin äidiltä mitä oli tapahtunut ja hän kertoi että Fansu oli astunut rikottuun viinapullon lasinpalaseen puistossa. Olin järkyttynyt.  Fansu ei ollut kuulemma pitänyt minkäännäköistä ääntä, kun tämä oli tapahtunut, äiti oli huomannut maassa verenjälkiä ja sen jälkeen naapuri, joka oli tullut lenkillä vastaan, sanoi että koiramme takatassu on veressä. Äiti oli kantanut Fansun kotiin. 
Eteisessä kun puin takkia huomasimme lattiassa verenjälkiä, vaikkei Fansu ollut käynyt maassa. Tarkistimme muut koirat ja Fendilläkin oli sama tilanne, muttei aivan niin paha. Otimme Fendinkin mukaan ja soitimme sairaalaan, että kaksi koiraa tulossa ja lähdimme ajamaan.
 Koirien rauhoitusannosten jälkeen ja haavojen katsasnnan jälkeen saimme tiedon että molemmille tikit ja parin viikon "älä koira liiku" hoito sekä, että Fansun takatassusta oli mennyt kaksi jännettä poikki. Toimenpide kesti ikuisuuden. Fansulle oltiin laitettu jänteet takaisin yhteen ja jalka oli pienessä paketissa. Kuitenkin myöhemmin Fansulle aloitettiin lastahoito, jotta jänteet voisivat vaikka parantua ja koira oli monta viikkoa kipsissä ja se vaihdettiin kerran viikossa. Kuitenkin huomattiin että haava alkoi mätänemään ja lastahoito oli pakkko lopettaa, josta seurauksen aoli ettei jänteitä saa takaisin paikoilleen ja varpaat lerpottaa maatavasten, sekä siitä tuli lopunikäinen vamma oikeaan takatassuun. Aluksi kävely ja liikkuminen oli vaikeaa ja kaikkialle piti kantaa molemmat koirat. Nykyään kun molemmilla haavat ovaat parantuneet, myös Fansulla menee paremmin. Välillä juokseminen tai hyppääminen on vaikeaa, mutta se tottuu siihen ajan kanssa. Olihan se sarkasmilla ihan hienoa että joku känninen luuseri hajoitti puistoon kirkkaan lasipullon joka maksoi 15€ ja aiheutti koirallemme tuskaa ja kipua, sekä lopullisen vamman ja meille 2000€ laskun. Agilityn harrastaminen kunnolla jää nyt väliin kokonaan, mutta kyllä muita harrastuksia sitä keksii. Ja pääasia on että koirat ovat elossa ja Fansu pystyy elämään takatassunsa kanssa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fionan glaukooma

Liskot

Mericoons Cattery Othello Warrior Dragon Dexter