Fancyn harrastukset

Moikka!

Tässä postauksessa kerron teille minun ja koirani Fansun yhteisestä harrastuksesta joka on siis agility ja muu temppuilu. Fancyn kanssa jo vuosia sitten aloimme opettelemaan kaikkia käskyjä ja huomasimme että Fansu oppii todella nopeasti. Aloin aina lenkillä hypyttämään Fansua kaikkien maailman esteiden yli. Tein myöhemmin puistossa kepeistä esteitä ja siitä vielä myöhemmin menimme aina tiettyyn samaan paikkaan hyppimään esteitä. Esteet olivat eri korkuisia, monta peräkkäin tai leveitä. Hypytin Fansua myös sisällä, sisäeteisessämme. Samalla opetin sille muitakin käskyjä kuten "ali" tai "kierrä". Innostuin opettamaan Fansulle kaikkia maailman temppuja ja se oppisi yhden tempun noin kymmenessä minuutissa. Ensimmäinen ns erikoinen temppu oli varmaankin "kyljelleen". Siinä Fansu menee makaamaan kyljelleen ja on siinä niin kauan kunnes vapautan sen, kunhan en lähde kauhean kauas eikä tule häiriötekijöitä :D Toiset olivat "pakita", "kieri" ja "ympäri". Tällä hetkellä työnalla ovat käskyt "avain" ja "suuhun". Avain käskyssä Fansu tuo minulle avaimeni, tällä hetkellä se on edistynyt nin, että Fansu tunnistaa avaimen muiden tavaroiden joukosta ja osaa koskettaa sitä kuonollaan. Suuhun käskyssä Fansu ottaa jonkun esineen suuhunsa ja pitää sitä suussaan, se ei ole niin hyvin hallinassa vielä mutta kyllä se siitä! Keskimäärin Fansu siis oppii yhden käskyn tai pääsee jyvälle noin kymmenessä minuutissa, mutta joihinkin kuten "suuhun" menee enemmän aikaa, riippuen tietenkin myös siitä kuinka usein sitä harjoittelee. Kyljelleen käskyn ja avain käskyn se oppi noin kymmenessä minuutissa ja avain käskyssä tunnistamisen tavaroiden seasta ja kuonolla kosketuksen oppi siinä ajassa. Ja koska Fansu rakastaa oppia uusia asioita, se on meidän ns puuhakoira :D

2016 kesällä menimme Fansun kanssa agilityn alkeiskursille Saramäkeen ja syksyllä aloitimme varsinaiset agilitytreenit. Osallistuimme myös vahingossa mestaruuskilpailuihin Mölli luokkaan ja voitimme sen, joka tuli aika yllätyksenä. Syksyn olimme Saramäessä, mutta talvisin treenaan vain kotona. Isäni on rakentanut Fansulle joitain agility välineitä, joten voimme harjoitella pihallamme. Jatkamme taas keväällä kentällä. Nykypäivänä Fansun kanssa harrastetaan vain kotona agilitya onnettomuuden takia.

Olemme 2017 aloittaneet BH kurssin (:

Fansun korkein este on 52cm korkea, joka ei siis ole esteitten treenauskorkeus todellakaan. Joku vuosi kunnon lämmittelyn jälkeen katsoin kuinka korkeata Fansu pystyy hyppäämään ja tähän asti se on ollut 52cm. Normaalisti agility treeneissä Fansun estekorkeus on 20cm-40cm.

Fansun kanssa on ihanaa harrastaa kaikkea ja se rakastaa touhuta ja oppia!


Fansulla on kyllä yleensä sisällä esteiden alla matto :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fionan glaukooma

Liskot

Mericoons Cattery Othello Warrior Dragon Dexter