Rutiinit joka päivä ja viikko

Jokaisella lemmikin omistajalla tulee enemmin tai myöhemmin jonkinlainen ruutiini aktiviteeteissä ja hoidon suhteen. Tässä posauksessa kerron meidän koiriemme rutiineista.

Päivät:Arkipäivisin äitini vie koirat aamulla aikaisin lenkille, koirat herätetään ja päästetään alakertaan eteiseen. Kun lenkki on suoritettu, koirat saavat aamupalaherkkunsa kanansiivet. Tämän jälkeen ne viedään omaan huoneeseensa, tarkistetaan raksut ja vesi, sitten radio päälle ja me lähdemme töihin ja kouluun. Kun minä olen tullut koulusta, vien koirat heti ulos. Sen jälkeen päivä menee joko temppuilessa tai sohvalla löhöilessä, kunnes taas illalla viedään koirat ulos. Meillä koirilla on 24/7 nappularuokinta joten emme anna niille erikseen kellon mukaan ruokaa. Koirat siis käyvät kolme kertaa päivässä lenkillä joka kestää sään ja voinnin mukaan 15min-1h. Äitini vie koirat taas iltalenkille, jonka jälkeen mennään nukkumaan. Joskus vien iltalenkin, jos olemme vaihtaneet kiireiden tai sairauteni takia lenkkejä. Lenkit arkipäivisin ovat klo 7.00, 15.00/16.00 ja 21.00.

Viikonloppuisin aamulenkki on klo 9.00-10.00 jonka jälkeen päivä kuluu samalla tavalla kuin arkipäivisinkin, mutta koirat ovat välillä yksin tai auttavat siivoomisessa :D Iltapäivälenkki on 16.00-17.00 ja iltalenkki 21.00-23.00. Lenkkien ajat välillä vaihtelee mutta ovat suurinpiirtein noilla ajoilla. Sunnuntaisin minä vien aamulenkin ja äiti muut lenkit.

Viikot:

Meillä ei varsinaisesti ole määrättyjä päiviä eri tekemisille, mutta kun kävimme agilityä sen treent olivat sunnuntaisin. Nykyään käymme BH- kurssia ja se on torstaisin. Muina päivinä me/minä treenaamme Fancyn kanssa BH kokeen asioita ja samalla opetan temppuja toisillekkin koirille. Jos on treenien edeltävä päivä, en tee kauheasti niitä asioita, mutta jonkin verran. Esimerkiksi tiistaina teen kunnolla ja enemmän ja keskiviikkona vähemmän ja rennommin. Torstaina on treenit ja perjantaina tehdään opittuja asioita ja/tai muita temppuja leikkimielisesti. Pidämme myöskin koiralle vapaapäiviä, eikä tehdä jokapäivä treeniä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fionan glaukooma

Liskot

Mericoons Cattery Othello Warrior Dragon Dexter