Dexter, koirat ja muu tutustuminen

Kun suunnittelimme Dexterin hankkimista, olimme aivan varmoja että koiriin totuttaminen on pitkä prosessi. Tai tarkemmin koirille kissan totuttaminen. Arvelimme että Fendi voisi hyväksyä sen parhaiten, mutta Fiona ei voisi sietää sitä sillä ei tullut toimeen Mellinkään kanssa ja lenkillä vastaantulevat kissat sai melkein räjähdyksen Fionassa aikaan. Niin ja että Mimmi ei olisi mikään ongelma, heistä tulee nopeasti kaverit. Noh, arvioimme täysin väärin.

Kun haimme Dexterin, laskimme hänen kantokoppansa huoneeni lattialle ja Mimmi sai haistella sitä. Avasimme sen jälkeen luukun ja Mimmi alkoi sähisemään ja murisemaan. Ajattelimme että sama tapahtuu Dexterin, kuin Mellinkin kanssa eli kestää noin kolme päivää niin he ovat kaverit eikä Mimmi enää sähise. Dexter vietti ekan päivän minun huoneessa ja sen jälkeen tutkittiin koko alakertaa ja että olikin jännää!  Pari ensimmäistä päivää meni nin että aina kun Dexter meni huoneeseen, Mimmi lähti pois. Tämä oli sinäänsä hyvä sillä kissat eivät tapelleet vaan lähti aina omatoimisesti pois ja antoi olla. Nykyään menee kutakuinkin samalla tavalla, mutta joskus nukkuvat tai on samassa huoneessa, muttei leikiminen tulisi kuuloonkaan. Mimmi ei tykkää Dexteristä kuukausienkaan jälkeen, mutta tulee ihan hyvin toimeen eikä tappeluita vieläkään ole.

Kun Mimmi oli saanut haistaa ensimmäistä kertaa Dexua, haimme Fionan huoneeseeni. Fiona oli niin innoissaan ja siksi olimme varovaisia. Fiona on hyvin äkkipikainen kun innostuu ja Mellin kohdalla Melli säikähti ja raapaisi Fionaa ja siksi se pelkäsi sitä. Emme halunneet samaa Dexterin kohdalla joten Fiona oli valjaissa tutustumisen ajan. Dexter hieman pelkäsi, mutta jos Fionan äkkipikaista leikkiin kutsumista ja adhd innostusta ei lasketa niin kaikki meni hyvin, myös muiden koirien kohdalla. Fendi ei välittänyt ollenkaan ja ihmetteli vain että mitä me tehdään.
 Nykypäivänä: Fendiä ei kiinnosta Dexter ollenkaan, antaa sen olla ja se on hyvä. Fancyn häntä on useasti Dexterin lelu ja joskus Fansu joutuu komentamaan jos Dexter puree häntää :D Fansu myös vahtii joskus sen luita ja pelkää että kissa söisi sen jostain syystä.
Fionan kanssa arvioiminen meni aivan päin honkia. Pian Dexter oppisi Fionan äkkipikaisuuden ja ymmärsi sen leikiksi ja meni siihen mukaan. Fiona ja Dexter leikkivät melkein joka aamu yhdessä ja se sai minut ja äitini yllättymään. Miten tässä näin kävi? Fona useasti on Dexterin vierellä ja pitää tästä todella paljon, eikä sitä voi olla huomaamatta. Pusujakin on parikertaa annettu <3

Dexter sopii hyvin meidän eläinlauman jatkoksi meidän, kuin muidenkin eläinten puolesta. Dexter asuu täällä kaksi vuotta ja sitten lähtee minun mukaani omaan kämppääni ja sinne Dexter saa kaksi Mainecoon leikkikaveria jossain kohtaa :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fionan glaukooma

Liskot

Mericoons Cattery Othello Warrior Dragon Dexter